RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong én oud fanatiek op NK Stoepranden

1/3
AMERSFOORT - Twee stoepranden en een bal: meer heb je niet nodig voor het ouderwetse spelletje stoepranden. Met de bal probeer je de stoeprand van je tegenstander te raken. Een simpel spel, maar nog altijd onverminderd populair. Dat blijkt vandaag bij de finale van het NK Stoepranden in Amersfoort.

De oudste deelnemer van de in totaal 600 finalisten is Jaap van Dam uit Rotterdam. Hij is 93 en bloedfanatiek. "Ik probeer m'n tegenstander af te leiden", vertelt hij. "Dan gooi je gauw en weet hij niet meer wat er gebeurt."

TACTIEK
Naast senioren als Jaap doen er vooral veel kinderen mee aan het NK. "Het is ook wel geluk hebben", geeft de 11-jarige Tessel toe. "Je moet gewoon een goede tactiek hebben en dan lukt het wel", vult de 12-jarige Melissa aan.

Jaap van Dam (93) bloedfanatiek op NK Stoepranden


Het NK Stoepranden is een initiatief van Jantje Beton. Die organisatie zet zich in om buitenspelen onder kinderen te stimuleren. Dave Ensberg-Kleijkers, directeur van Jantje Beton vertelt: "Het is een leuk spel. Ik speelde het als kind ook als een malle."

BUITENSPELEN IS GEZOND
Volgens Ensberg-Kleijkers is stoepranden ideaal, omdat je er weinig voor nodig hebt. De drempel is daardoor laag om buiten te spelen. "En dat is belangrijk", zegt hij. "Vijftien procent van de kinderen speelt nooit buiten, hoewel het juist zo gezond is."

Wedstrijdverslag met glansrol voor 93-jarige deelnemer


"Stop nooit met spelen" is het motto van Jantje Beton. Wat dat betreft kan de organisatie trots zijn op de 93-jarige Jaap van Dam. Hij hoopt nog zeker 10 jaar mee te doen aan het NK Stoepranden, ook al heeft hij vandaag niet gewonnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -