RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister bereidt nieuw Tracébesluit Ring Utrecht voor

UTRECHT - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is bezig met de voorbereiding van een nieuw Tracébesluit. Dat antwoordt de minister op Kamervragen over de verbreding van de Ring Utrecht.

De Raad van State (RvS) zette een streep door de snelwegplannen, omdat die mogelijk leiden tot een te hoge neerslag van stikstof in de natuur. GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger wilde nu weten of de minister gaat zoeken naar alternatieven, zoals het verbeteren van het openbaar vervoer en de fietsinfrastructuur.

De minister antwoord dat "er nog steeds een opdracht ligt om de regio bereikbaar te houden", ondanks de vernietiging van het Tracébesluit door de Raad van State. "De urgentie en noodzaak om het probleem aan te pakken is nog steeds aanwezig. Binnen de projectdoelstellingen en de eisen van de natuurwetgeving zal daarom verder gewerkt worden aan een oplossing voor de stikstofproblematiek voor de Ring Utrecht en bereid ik een nieuw Tracébesluit voor."

De minister zegt verder een "aantal varianten van betalen naar gebruik te onderzoeken". Het is aan een nieuw kabinet om een besluit te nemen over een eventuele invoering daarvan.

Er worden voorlopig geen nieuwe activiteiten gestart rond de A27 en de A12. Wel worden lopende processen afgerond. Er zijn bijvoorbeeld voorbereidende werkzaamheden gestart, onder andere op het gebied van grondverwerving en het verleggen van kabels en leidingen. Dat gaat gewoon door. De totale kosten die tot nu toe zijn gemaakt tellen op tot circa 50 miljoen euro.

De veelbesproken verbreding van de A27 bij Amelisweerd is voorlopig van tafel, doordat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) ongeldig is verklaard door de Raad van State. Volgens de rechter is niet zeker dat de uitstoot van stikstof na de verbreding binnen de perken blijft.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -