RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UU blijft in binnenstad en verlaat Kromhoutkazerne

UTRECHT - De Universiteit Utrecht (UU) gaat alle gebouwen op de Kromhoutkazerne binnen enkele jaren verlaten. De onderwijsinstelling kiest er tegelijkertijd voor om de panden in het centrum te behouden, ondanks dat dat financieel niet de meest aantrekkelijke optie is.

Een vierkante meter in het centrum is namelijk 25 procent duurder dan op het Science Park. Maar de UU wil graag de band met de stad behouden. Dat staat in de presentatie van de huisvestingsplannen voor de komende tien jaar, die in totaal zo'n 800 miljoen euro kosten.

De Kromhoutkazerne tegenover stadion Galgenwaard huisvest momenteel nog het University College, de School of Economics en de opleiding Philosophy, Politics and Economics. Een woordvoerder van de UU verwacht dat die in 2025 allemaal weg zijn. Naar nieuwe locaties wordt nog gezocht.

BAND MET BINNENSTAD
Een vertrek uit de binnenstad leek logisch, maar collegevoorzitter Anton Pijpers legt uit waarom de UU daar niet voor kiest. "De link met Utrecht is voor de universiteit belangrijk. We gaan wel zorgen dat de locaties in de binnenstad uiteindelijk dichter bij elkaar komen te liggen, minder versnipperd dan nu."

KRUYTGEBOUW
Een ander belangrijk besluit dat de UU heeft genomen is om het Kruytgebouw niet te slopen maar te herontwikkelen. Veel bŤta-studenten gingen er al vanuit dat hun pand tegen de grond zou gaan, maar na onderzoek blijkt dat toch niet nodig.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -