RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Mogelijk boetes voor agenten die wapenstok gebruikten in McDonald's Breukelen

BREUKELEN - Politieagenten die in 2016 hun wapenstok hanteerden moeten daar mogelijk een boete voor betalen. De agenten voelden zich genoodzaakt geweld te gebruiken tegen een groep overlastgevers die weigerden de McDonald's in Breukelen te verlaten. Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze te snel en te fors geweld gebruikt.

Op die bewuste avond misdroegen een aantal gasten zich en zochten ze ruzie met andere klanten. De hulp van de politie werd ingeroepen. In totaal waren er tien agenten en een politiehond nodig om de groep te verwijderen. Drie van de overlastgevers werden gearresteerd en kregen uiteindelijk een boete.

De politie vormde die avond een linie en trok wapenstokken. Toen de groep daarop nog steeds niet vertrok sloegen de agenten meermaals op ze in. Twee mensen deden daarop aangifte. Volgens het OM had de politie ook kunnen duwen of prikken met de wapenstok. Daarnaast verdenkt het OM de agenten ervan nog doorgeslagen te hebben toen de groep aan het vertrekken was.

Tegen zes agenten werd de zaak eerder al geseponeerd. De vier andere agenten kregen een boete opgelegd van het OM, drie van de agenten zijn daar niet mee akkoord gegaan en moeten nu dus voorkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht