Vakantie Linda uit Baarn gered: "Voor sommige mensen is het in één klap voorbij"

© Caspar Huurdeman
TORREMOLINOS/BAARN - Linda Vermeer uit Baarn kan ondanks de financiële problemen bij reisorganisatie Thomas Cook gaan genieten van haar vakantie in Zuid-Spanje. Gisteren dreigde ze nog uit haar hotel te worden gezet, maar inmiddels heeft reisbureau D-reizen haar beloofd het geld dat ze heeft voorgeschoten terug te betalen.
Dat is de uitkomst van een zenuwslopende ochtend na een al niet minder enerverende avond. Vermeer kwam zondagmorgen met een vriendin aan in Torremolinos voor een zonvakantie in hotel Puente Real. Toen bekend werd dat het Britse moederbedrijf van Thomas Cook failliet was blokkeerde het hotel gisteravond de kamersleutels. Vermeer moest de rekening vooraf betalen of aantonen dat Thomas Cook Nederland dat zou doen.

KOSTEN VOORSCHIETEN

Vermeer wist de hotelmanager zover te krijgen dat zij en haar zwangere reisgenote toch in hun hotelkamer konden overnachten. "Vanmorgen heb ik van D-reizen de bevestiging gekregen dat ze alle kosten voorschieten", meldt ze opgelucht aan RTV Utrecht. "Garantiefonds SGR betaalt de rekening later weer aan het reisbureau."
We zijn erg opgelucht, maar we zien dus ook wel mensen voor wie de vakantie in één klap voorbij is.
Linda Vermeer
Daarmee wordt voorkomen dat Vermeer, die de vakantie al via D-reizen had betaald, voor dubbele kosten komt te staan. Helemaal zonder slag of stoot ging het echter niet. "Het hotel eiste alsnog dat ik de rekening direct betaalde. Gelukkig had ik het geld op mijn rekening en weet ik nu dat ik het eenmaal thuis weer terugkrijg. Maar er waren twee Franstalige ouderen voor me in de rij die dat bedrag duidelijk niet hadden. Ze keken in elk geval erg sneu."
De Baarnse en haar vriendin kunnen nu echt vakantie gaan vieren en genieten van zon, zee en strand. "We zijn erg opgelucht, maar we zien dus ook wel mensen voor wie de vakantie in één klap voorbij is."

TOERISTEN IN PROBLEMEN

De Britse Thomas Cook Group is failliet en dat heeft wereldwijd toeristen in de problemen gebracht. Thomas Cook Nederland, dat bedrijfstechnisch losstaat van de Britse onderneming, maakte eerder bekend dat vakantievluchten voor zo'n duizend Nederlanders vandaag werden geschrapt om te voorkomen dat ze in dezelfde situatie als Vermeer zouden komen. Ook worden geen nieuwe boekingen meer geaccepteerd.
Inmiddels hebben Thomas Cook en Neckermann ook een streep gezet door alle geboekte reizen die vanaf morgen zouden beginnen. Thomas Cook Nederland is niet failliet, maar heeft wel melding gedaan van financieel onvermogen bij garantiefonds SGR. Voor een groot deel van de toeristen die hun vakantie hebben geboekt via een reisbureau betaalt SGR nu de kosten. Voor wie zelf bij Thomas Cook een vliegreis en een hotelkamer heeft geboekt hangt een eventuele vergoeding af van hoe zij zelf verzekerd zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.