Vriendin van serie-supermarktovervaller ook veroordeeld

© Ingezonden
ZEIST/VIANEN - Een 18-jarige vrouw uit Zeist is veroordeeld tot 120 dagen jeugddetentie, waarvan 78 voorwaardelijk, omdat ze haar vriend heeft geholpen bij het plegen van zeker twee gewapende overvallen op supermarkten.
De vrouw assisteerde door caissières te bedreigen met een mes. Ze heeft haar vriend, die ook 18 jaar is, volgens de rechter zeker twee keer geholpen. De vriend uit Lopik werd eerder al veroordeeld tot een jaar jeugddetentie omdat hij in anderhalve week vijf supermarkten overviel in Den Dolder, Hilversum, Bussum, Nijkerk en Vianen.

ZWANGER

Na de overval in Vianen werden de tieners gepakt in het lokale Van der Valk-hotel langs de A2. Toen de politie hun kamer binnen viel, bedreven de verdachten de liefde. Later bleek dat de vrouw tijdens de overvallen zwanger was. Inmiddels is ze bevallen van een dochter.

VERZACHTENDE OMSTANDIGHEDEN

De rechter heeft bij de strafmaat voor de vrouw rekening gehouden met het feit dat het nu beter met haar gaat. Ook wordt meegewogen dat ze verminderd toerekeningsvatbaar is. De dagen die de vrouw in voorarrest zat, worden van haar straf afgetrokken. Dat betekent dat ze niet terug naar de justitiële jeugdinrichting hoeft.
Wel krijgt ze vijftig uur 'leerstraf'. Dat houdt in dat ze onder leiding van een trainer gaat proberen te werken aan haar persoonlijke ontwikkeling en omgang met anderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.