OM: verdenkingen tegen Taghi nog zwaarder

NIEUWEGEIN - De verdenkingen tegen de hoofdverdachten in het Marengo-proces zijn opnieuw uitgebreid, meldde het Openbaar Ministerie na afloop van de besloten inleidende zitting in het liquidatieproces in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.
De voortvluchtige Ridouan Taghi en zijn handlanger Said Razzouki worden nu ook verdacht van een moordpoging op Khalid B. in Rotterdam in december 2016. Het is de tiende moordopdracht die aan de groep rond de voortvluchtige Taghi wordt toegeschreven.
Daarnaast wordt Taghi nu ook officieel beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op misdaadjournalist Martin Kok en die op Ronald Bakker, medewerker van een zogenoemde spyshop waar beveiligingscamera's en afluisterapparatuur worden verkocht. Dat had het OM al in een eerder stadium aangekondigd. Ook zou Taghi de opdracht hebben gegeven om de spyshop in Nieuwegein te beschieten met een bazooka.
Dat de zitting niet toegankelijk was voor pers en publiek is uitzonderlijk, de beslissing was genomen na de moord op de advocaat van de kroongetuige in het proces, Derk Wiersum. Er wordt naar Taghi gewezen als opdrachtgever hiervoor, het is niet duidelijk of daar in de rechtbank iets over is gezegd.
Nabil B., kroongetuige in het Marengo-proces, was niet aanwezig in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De volgende zittingen zijn op 12 en 13 december, ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.