Werkplaats in Bunschoten net een maand open, nu al dicht door diefstal

© Pixabay
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De schrik sloeg de medewerkers van hulporganisatie Waypoint om het hart toen gisteren bleek dat er was ingebroken in de net geopende werkplaats in Bunschoten. Inbrekers namen een groot deel van het gereedschap mee dat door cliënten wordt gebruikt om hout te bewerken.
Hulporganisatie Waypoint helpt mensen die het moeilijk hebben een eindje op weg naar de arbeidsmarkt. De werkplaats, die afgelopen maand opende, was een langgekoesterde wens van de organisatie. Betrokkenen, bedrijven en ondernemers maakten de werkplaats mede mogelijk doordat zij de organisatie steunden met materiaal. Een groot deel daarvan is nu, een maand na opening, gestolen.

TELEURGESTELD

Fred Nieuwenhuis van Waypoint betreurt de zaak. En met hem de cliënten, die sinds de opening graag op de werkplaats langskomen, zo zegt Nieuwenhuis. "Ze waren ook erg teleurgesteld. Onze cliënten kijken er echt naar uit om aan de slag te gaan. Op die manier blijven ze uit hun huiselijke omgeving waar ze de bedreiging van hun verslaving ervaren. Sommigen van hen zaten al voor de werkplaats opende in de kantine om koffie te drinken. Ze konden niet wachten om te beginnen."

HULP

Nieuwenhuis legt uit hoe speciaal hij het vindt dat mensen uit de omgeving zo betrokken zijn bij de werkplaats. "We zijn de afgelopen jaren stevig geholpen door de omgeving. Nu hebben we heel veel schade", vervolgt Nieuwenhuis. "Een groot deel is verzekerd maar een deel ook niet. We moeten er acties voor opzetten om weer aan de slag te kunnen. Maar we merken ook nu weer, gelukkig, dan mensen er voor openstaan om ons een helpende hand toe te reiken."
Hulp is zeer welkom, benadrukt Nieuwenhuis. "Het zou zo mooi zijn als we snel weer aan de slag kunnen." Via de website www.benjijvrij.nl/bunschoten kan contact worden gezocht met de organisatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.