RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Raadslid D66 Amersfoort stapt uit de fractie en gaat alleen verder


AMERSFOORT - Het Amersfoortse raadslid NoŽlle Sanders heeft het lidmaatschap van haar partij D66 opgezegd. Ze kan zich naar eigen zeggen niet langer vinden in de standpunten van de partij. Wel behoudt ze haar zetel in de gemeenteraad.

Sanders vindt D66 niet meer bij haar passen vanwege haar ideeŽn over de woningmarkt. "Het is moeilijk voor jonge mensen om aan een betaalbare woning te komen en ik zou willen dat er meer wordt gedaan om mensen te beschermen. Het moet niet zo zijn dat huizenprijzen worden opgedreven door bijvoorbeeld beleggers." Ook denkt Sanders anders over bouwen in Park Schothorst. "Ik heb liever niet dat er gebouwd wordt in het park, daar is de fractie wel voor."

Sanders, die 26 jaar lid was van D66, gaat verder onder de naam Lijst Sanders. Ze levert haar zetel niet in omdat ze bij de verkiezingen veel voorkeursstemmen kregen. "Als volksvertegenwoordiger wil ik mijn verantwoordelijkheid naar mijn achterban nemen."

D66-fractievoorzitter Tyas Bijlholt laat in een reactie weten dat haar keuze zeer wordt betreurd. D66 was samen met VVD, CDA en GroenLinks de grootste partij in Amersfoort met zes zetels. Nu Sanders vertrekt houdt de partij er nog vijf over. De coalitie, waar D66 ook in zit, behoudt wel de meerderheid in de gemeenteraad.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -