Instellingen

Politie toont foto's vechtersbazen TivoliVredenburg, twee verdachten melden zich binnen paar uur

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - De politie heeft foto's vrijgegeven van vier mannen die worden gezocht in verband met een massale vechtpartij bij TivoliVredenburg in Utrecht. Ze worden gezien als de aanstichters van de ongeregeldheden.
Vorige week gaf de politie de mannen nog een week de tijd om zich te melden, anders zouden de foto's getoond worden. De vier hebben zich niet gemeld en daarom voegde de politie vandaag de daad bij het woord in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. Twee mannen hebben zich een paar uur na de uitzending bij de politie gemeld en zijn daarom nu weer geblurd. Om die reden zenden wij Bureau Hengeveld ook niet meer uit.
De grote vechtpartij vond plaats op 10 augustus na afloop van het feest 'Vunzige Deuntjes' in TivoliVredenburg. Rond vier uur 's nachts kwamen de 2500 bezoekers naar buiten en sloeg de vlam in de pan, zo is ook te zien op beelden van cameratoezicht. Mensen die al op de grond lagen werden geschopt en op verschillende plekken ontstonden opstootjes.
Alle agenten die op dat moment dienst hadden werden ingezet en ook de politie te paard kwam erbij om een einde te maken aan de matpartij. Eén persoon werd aangehouden omdat hij een volle fles naar de politie gooide. Bij deze arrestatie raakte een agent gewond. Twee andere personen die in de boeien werden geslagen, zijn inmiddels weer vrij.
De politie roept slachtoffers van de vechtpartij op om aangifte te doen.
Massale vechtpartij na feest in TivoliVredenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.