Beschoten Utrechtse juwelier: "We stoppen, het maakt mij niets meer uit"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Juwelier Nawar keert niet terug aan de Amsterdamsestraatweg. De juwelierszaak is in korte tijd drie keer beschoten. De eigenaar trekt nu de stekker uit zijn onderneming: "Ik wil het de omwonenden niet aandoen", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Eind juli schrikken de broers Nawar en Bashar voor de eerste keer op. Hun juwelierszaak, die dan net geopend is, wordt in korte tijd twee keer beschoten. Op 23 en 25 juli schiet iemand gericht op de winkel. Als reactie daarop sluit de Utrechste burgemeester Jan van Zanen het pand.

BEVEILIGING

Vijf weken lang blijft de deur dicht. De broers zitten die periode niet stil en beveiligen hun winkel zo goed als ze kunnen. Ze hangen camera's op en plaatsen kogelwerend glas.
Maar tegen wie ze zich precies moeten beschermen blijft gissen. Nawar vertelt dat het tot op de dag van vandaag onduidelijk is wie het op ze gemunt heeft: "We worden beschoten en verder horen we niets. Wij kunnen toch niet doorgaan en maar afwachten tot er weer iets gebeurt?"

DERDE BESCHIETING

Eind augustus gaat de juwelierszaak weer open, de vijf weken zijn tenslotte voorbij. Maar niet lang daarna weet een schutter de goudhandel weer te vinden. In de nacht van 15 september wordt de etalage weer beschoten.
Vijf kogelgaten ontsieren de ruit en omwonenden van de Amsterdamsestraatweg reageren verbijsterd: "Het is geen overval, het is geen diefstal. Het is pure bangmakerij denk ik".
Juwelier beschoten
Juwelier beschoten © Koen Laureij
"We kunnen niet doorgaan", concludeert Nawar nu. "Wat maakt het nu nog de moeite waard? Niet alleen voor ons maar ook voor de studenten en andere mensen die er wonen? Mijn broertje en ik hebben besloten om te stoppen."
Na de derde beschieting heeft burgemeester Jan van Zanen de juwelierszaak opnieuw gesloten. De sluiting is nu dus definitief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.