RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Recordoverlast door rupsenplaag

PROVINCIE UTRECHT - Gezondheidsinstituut Nivel in Utrecht heeft de balans opgemaakt van de overlast door eikenprocessierupsen deze zomer. Niet eerder gingen zoveel mensen naar de huisarts met klachten als jeuk, rode plekken, bultjes en soms zelfs pijn.

Vooral in Utrecht, Overijssel en Brabant hadden inwoners last van de jeukrups. Volgens Nivel gingen 150 op de 100.000 mensen met klachten naar de arts. Normaal zijn dat er 20. Cijfers over klachten die mogelijk zijn veroorzaakt door de brandharen van de rupsen zijn op een rijtje gezet door Nivel.

De piek van overlast was eind juni en begin juli. Doordat de rupsen in veel gemeenten werden bestreden waren er deze zomer minder vlinders, maar omdat bestrijdingsdiensten het werk niet altijd aankonden is de verwachting dat er volgend jaar opnieuw veel problemen zijn met de rups.

In Ede praten gemeenten, bestrijdingsdiensten en (natuur)organisaties vandaag over het bestrijden van de rupsenplaag. Een speciaal kennisplatform is in oprichting. Dat platform krijgt onderdak bij het RIVM in Bilthoven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -