'Dealer' met elf lachgastanks dreigt huis in Overvecht kwijt te raken

UTRECHT - Ruim 250 liter lachgas had een bewoner van de Bangkokdreef in het Utrechtse Overvecht in zijn huis staan. Voor Portaal is dat de reden om de man via een kort geding zijn woning uit te zetten.
De man gebruikt het gas om te verhandelen, claimt Portaal. Volgens de woningcorporatie was het een komen en gaan bij de woning van de huurder. Vooral 's avonds en 's nachts wisten klanten daar nog wel een ballonnetje te halen. Dit zorgde voor veel overlast bij andere flatbewoners die aangeven bang te zijn voor zowel hun buurman als zijn bezoekers.
De huurder ontkent dat hij het populaire gas verkoopt. Hij zou zelf met een lachgasverslaving kampen en de aangetroffen liters zouden uitsluitend voor eigen gebruik zijn. Samen met vrienden uit de wijk Zuilen gebruikt hij 2500 balonnen per dag, zegt hij. Portaal gelooft dat niet. "Dat is klinkklare onzin", laat de woningcorporatie weten bij monde van advocaat Van Heertum.

POLITIE INVAL

In juli doet de politie een inval in de woning aan de Bangkokdreef en vindt een soort boekhouding op schrift en elf tanks lachgas. Een deel daarvan stond naast het gasfornuis, dat kan voor brandgevaar zorgen.
De bewoner krijgt na de inval een dwangsom omdat de opslag van de tanks in een woning in stijd is met geldende veiligheidseissen. Tijdens de zitting verklaart de huurder dat hij het gas normaal gesproken ergens anders gebruikt. Hij heeft de tanks toen naar boven getild omdat hij bang was voor diefstal wanneer hij ze in de auto zou achterlaten. Op de lachgastanks zit namelijk statiegeld.
Na de inval gaan de verkoop en overlast gewoon door, pleit Portaal: "Negen omwonenden zien dat het na de inval gewoon doorgaat. Ze zien hem nog steeds lopen met gasflessen".
Tekst gaat verder onder de video.
Portaal over kort geding

VERWEER

Volgens de huurder is van de aantijgingen niets waar. Ook aan de anonieme meldingen van omwonenden mag worden getwijfeld, zegt advocaat Rotgans namens haar cliënt. "Indien de melders werkelijk zouden worden bedreigd door mijn cliënt dan is een melding bij politie toch het eerste wat men zou doen. Van dat alles is geen sprake."
De man zelf zegt ook geen idee te hebben van de angst die zijn buren hebben: "Ik woon daar al jaren zonder problemen." Dat hij het huis uit zou moeten kan hij zich niet voorstellen.
De kantonrechter tastte tijdens het kort geding nog af of een nieuw gesprek tussen de partijen tot een oplossing kon leiden. Dat is niet het geval en dus doet de rechtbank over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.