RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meer onderzoek naar eventueel nieuw cultuurhuis in hartje Baarn

BAARN - Er komt meer onderzoek naar een eventueel nieuw cultuurhuis in het centrum van Baarn. Dat is vanavond besloten tijdens een vergadering met de Raad en de wethouders. De coalitiepartijen dienden een motie in, die met 16 stemmen voor en 3 stemmen tegen werd aangenomen.

Dat betekent dat het college de komende tijd meer onderzoek gaat doen naar de eventuele realisering van het plan. Daarvoor krijgt het college beperkt de tijd. Voor 1 december moet alle informatie op tafel liggen. In januari moet het college een volledig plan voorleggen aan de raad. Volgens Rik van Hardeveld van het CDA is dat voldoende tijd. "We waren nu al onder de indruk van het plan dat er lag, dat ook in twee maanden is gerealiseerd. Met nog twee maanden extra denken we voldoende informatie te hebben om een goede keuze te kunnen maken."

FINANCIEN
De motie ging gepaard met een rond de tafel gesprek, dat vaker dan eens meer op een debat leek. Het is duidelijk dat alle partijen in de raad iets van de kwestie vinden. Soms ging het hard tegen hard. Vooral als de tegenstemmende partijen (PvdA en Baarnse Onafhankelijke Partij) aan het woord kwamen.

De grootste vraagtekens liggen bij het financiŽle plaatje. Dat benadrukte ook wethouder Theo Stroo. Volgens hem gaat de bouw van een geheel nieuw cultuurhuis, zes keer zo veel geld kosten. "We hebben al moeite gehad om de begroting rond te krijgen, dus dat geld ligt er niet zomaar. Dat geld is er niet. Er moeten dan maatregelen komen en de financiŽle consequenties zijn wel een grote zorg voor het college en ook voor mij."

Opvallend genoeg werd er gestemd over twee moties die over hetzelfde onderwerp gingen. VoorBaarn en GroenLinks hadden ook een motie ingediend, maar die werd verworpen. De motie van de coalitiepartijen (VVD, D66, CDA, CU-SGP) werd dus wel aangenomen. Mťt de voorstemmen van GL en VoorBaarn.

DE SPEELDOOS
In maart besloot de gemeenteraad dat het huidige theater De Speeldoos uitgebreid zou worden. Het theater zou na verbouwing ook plek bieden aan de bibliotheek en de Volksuniversiteit Baarn.

Projectontwikkelaar Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed wil de Arcade, een winkelstrip met kantoren erboven, slopen om plaats te maken voor theater De Speeldoos, de bibliotheek en de Volksuniversiteit Baarn. In ruil hiervoor zou hij aan de Rembrandtlaan, waar De Speeldoos nu te vinden is, huizen willen bouwen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -