RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Politie wil 445 man extra tegen drugsmaffia"

UTRECHT/VIANEN - De politie heeft 445 rechercheurs en andere specialisten extra nodig voor een Narcotica Unit. Deze eenheid moet zware drugscriminelen als Ridouan Taghi uit Vianen kunnen opsporen. Dat staat in voorlopige plannen van justitie en politie, waarover minister Ferd Grapperhaus (Justitie) zich momenteel buigt, schrijft het AD.

Volgens de politie moeten op korte termijn al honderd ervaren rechercheurs, financieel specialisten en misdaadanalisten worden vrijgemaakt in de strijd tegen de drugsmaffia. Uiteindelijk moet de mankracht bij de politie worden uitgebreid met 445 voltijdbanen. Zij gaan werken in tien teams, samen met onder meer de fiscus, douane en FIOD.

Er moet onder meer een beter beeld worden gevormd van de misdaad in Zuid-Amerika, waar jaarlijks vele duizenden kilo's cocaïne richting Nederland worden verscheept. Met meer informatie uit deze regio wil de politie sneller op ontwikkelingen en dreigingen kunnen inspelen.

Het nieuwe team zal in eerste instantie 100 miljoen euro op jaarbasis kosten. Later kan dat oplopen tot 300 miljoen. Justitie en politie zijn nog met minister Grapperhaus in onderhandeling.

Het plan is volgens de krant een reactie op de recente liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij stond Nabil B. bij, de Utrechtse kroongetuige in het proces tegen de voortvluchtige Taghi.

Taghi wordt gezien als de leider van de zogenoemde 'mocromaffia', die zich richt op cocaïnehandel en verantwoordelijk wordt gehouden voor tientallen liquidaties in Amsterdam en de regio Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -