RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeer ernstige verkeershinder rond Utrecht verwacht door werk aan Galecopperbrug

1/3
UTRECHT - Rijkswaterstaat verwacht zeer ernstige verkeershinder rond Utrecht door grootschalige werkzaamheden aan de Galecopperbrug bij Kanaleneiland. Vanaf vandaag zijn er gedurende ruim een maand minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de A12 richting Arnhem.

Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met een half uur extra reistijd en adviseert om online navigatie te gebruiken. "We werken samen met bijvoorbeeld Google. De actuele situatie is opgenomen in hun navigatie. Je ziet hoe druk het is op het moment dat je rijdt en de route wordt daarop aangepast."

VOEGEN
De voegovergangen van de Galecopperbrug moeten vervangen worden. Dat zijn de verbindingen tussen de brug en het asfalt. Bij de renovatie van de brug, drie jaar geleden, zijn deze voegen extra onder druk komen te staan en daarom zijn ze nu aan vervanging toe.

De voegen van de Galecopperbrug worden vervangen


GELUIDSOVERLAST
Er wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week in ploegendiensten gewerkt aan de brug. Rijkswaterstaat probeert geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Zo werd er voorheen bijvoorbeeld met een boorhamer gewerkt, maar daar is nu een soort zaag voor in de plaats gekomen, die minder geluid geeft.

WAAROM NU?
Dat het werk niet in de verkeersluwe zomer is uitgevoerd heeft volgens Rijkstwaterstaat een reden: er was toen al groot onderhoud aan de A2. Een combinatie met het onderhoud aan de Galecopperbrug was te ingrijpend geweest voor het verkeer. Bovendien kan het werk niet wachten tot na de winter en moet het dus wel nu.

De werkzaamheden duren tot uiterlijk 8 november.

Rijkswatertstaat over de werkzaamheden aan Galecopperbrug


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -