RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht gaat geen centrale vuurwerkshow organiseren met Oud en Nieuw

UTRECHT - Er komt in Utrecht geen centrale vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling. De gemeente wil zelf niet opdraaien voor de kosten en benaderde ondernemers zien er geen brood in. Dat blijkt uit een brief van wethouder Klaas Verschuure.

Een raadsmeerderheid had het college via een motie gevraagd om actief mee te werken aan een centrale vuurwerkshow. Het evenement zou de overlast en de negatieve gevolgen voor het milieu moeten terugdringen.

Over de motie is vervolgens met diverse partijen gesproken, waaronder Centrummanagement Utrecht, Utrecht Marketing en het Ondernemersfonds Utrecht. "Ook is de Jaarbeurs geraadpleegd, evenals een Utrechtse ondernemer met jarenlange horeca- en evenementenervaring, waaronder het organiseren van (internationale) vuurwerkshows", schrijft de wethouder. Alle partijen staan volgens Verschuure "op zich positief" tegenover een centrale vuurwerkshow voor de stad Utrecht. "Tegelijkertijd geven zij aan dit niet zelf te willen en kunnen bekostigen."

Een centrale vuurwerkshow kost tussen de 450.000 en 550.000 euro. Volgens de wethouder is er binnen de gemeente geen dekking beschikbaar. De benaderde partijen stellen dat een gratis toegankelijke vuurwerkshow, waarbij bezoekers hun eigen versnapering mogen meebrengen, moeilijk kostendekkend te organiseren is. Ook stellen ze dat vuurwerk moeilijk te rijmen is met de Utrechtse doelstelling om gezond stedelijk leven en schone lucht te bevorderen. Dit beperkt volgens hen ook de sponsormogelijkheden.

De wethouder zegt later in het najaar terug te komen op de aanpak van vuurwerk in het kader van het uitvoeringsprogramma Luchtkwaliteit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -