RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Filmliefhebbers opgelet: het Nederlands Film Festival begint en dit is er te doen

1/2
UTRECHT - Van horror tot comedy, van een romcom tot een documentaire. Als je graag naar films kijkt kun je je volgende week helemaal uitleven. Vandaag rolt Het Nederlands Filmfestival in Utrecht de rode loper uit voor de 39ste keer. Het festival duurt tot en met volgende week zaterdag. Er zijn filmpremières, Q&A's met de filmmakers en exposities.

Er zijn bijna vierhonderd vertoningen te zien tijdens het festival. Elke dag zijn er verschillende filmvoorstellingen, talkshows, exposities en Q&A's met de filmmakers en hoofdrolspelers. Tijdens de exposities kun je virtual reality films kijken en bijvoorbeeld games spelen. De vertoningen vinden plaats in de Stadsschouwburg, Rembrandt, Kinepolis, Louis Hartlooper Complex, de Winkel van Sinkel en nog veel meer locaties.

HOOGTEPUNTEN
"Een hoogtepunt voor mij is natuurlijk de opening vrijdag in de Stadsschouwburg Utrecht met de film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn", vertelt Silvia van der Heiden, directeur van het Nederlands Filmfestival. "Andere hoogtepunten zijn de interactive exposities die verspreid zitten over Utrecht. En we hebben programma's met blikverruimers, dit zijn mensen die hun blik op media en film vertellen."

De films zijn voor iedereen want we hebben voor iedereen wat wils."
Silvia van der Heiden, directeur van het Nederlands Filmfestival

NOMINATIES
De genomineerden voor het Gouden Kalf voor de beste film zijn: Dirty God, God only knows, Mijn bijzondere rare week met Tess, Niemand in de stad en Take me somewhere nice. Zo zijn er nog vele andere nominaties voor bijvoorbeeld de beste lange documentaire, het beste scenario en de beste acteur. De winnaars worden bekendgemaakt op het Gouden Kalveren Gala, volgende week vrijdag.

"Het thema dit jaar is: de spelende mens", zegt van der Heiden. "Dit staat voor de creatieve mens. Om je door je eigen experiment telkens weer te vernieuwen en op zoek te gaan naar nieuwe dingen. Prachtig thema voor het Filmfestival. De films zijn voor iedereen want we hebben voor iedereen wat wils."

GRATIS TE BEZOEKEN
Voor de meeste films koop je een ticket maar als je even op de centen moet letten is er ook genoeg te doen. Er is een openbare vertoning in de Janskerk met films en een pop-up bioscoop op het NS-station, waar je gratis heen kunt. De interactive exposities zijn ook gratis te bezoeken in AG: Ruimte voor nieuwe kunst en media en in Impakt: centrum voor mediacultuur.

De ondernemers van het Domkwartier regelen in samenwerking met de voedselbank een gratis filmvoorstelling tijdens het Film Festival, in Kinepolis in Utrecht. Het is een familiefilm genaamd: Mijn bijzondere rare week met Tess. De hoofdrolspelers zijn ook aanwezig en na afloop kun je vragen aan hen stellen. Drinken en popcorn wordt ook voor je geregeld. Deelnemers van de voedselbank kunnen zich bij de tien uitgiftepunten van de Voedselbanken aanmelden. De filmvoorstelling is volgende week zaterdag 5 oktober.

Nederlands Film Festival 2019 staat op het punt van beginnen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -