RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oliebollenfestijn Loenen kan door op nieuwe locatie

LOENEN AAN DE VECHT - Een opluchting voor de vrijwilligers en de ongeveer 250 ouderen die ervan profiteren: de oliebollenactie in Loenen heeft een nieuw onderkomen gevonden.

Het bakken van oliebollen is een traditie in het dorp, die inmiddels ruim 80 jaar duurt. De actie is ooit ontstaan toen een wijkverpleegster, die altijd ouderen in de buurt hielp, autopech kreeg. De buurt bedacht toen de oliebollenactie om geld voor haar in te zamelen. Daardoor kon ze haar auto repareren en verder gaan met haar welzijnswerk. Nu gaat het geld naar een dagje uit voor de ouderen in de kernen van Loenen.

De plek waar ze tot vorig jaar zaten, moest worden opgegeven. De hal in Nieuwersluis moest plaatsmaken voor nieuwbouw. Nieuwe plekken vinden in de buurt bleek lastig, onder meer omdat er panden met rieten daken in de omgeving stonden, waardoor de brandweer niet akkoord ging.

Gelukkig voor de bakkers kwam de familie Krijswijk uit Loenen met een vervangende locatie, waar de bijna 200 vrijwilligers begin oktober weer duizenden bollen hopen af te zetten. Vorig jaar kwamen er 30.000 uit het vet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht