RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Chauffeurs kunnen vrachtwagens niet kwijt: Nieuwegeinse parkeerterreinen overvol

1/2
NIEUWEGEIN - Nieuwegeinse vrachtwagenchauffeurs klagen over parkeerproblemen. De twee terreinen waar ze na werk kunnen parkeren, staan vaak vol. Groenteboer Imre Molnar rijdt regelmatig rond etenstijd van de markt in Utrecht naar zijn woonplaats Nieuwegein. "Ik zit onderweg dan altijd te denken: zal er plek zijn?", zegt hij.

Vaak heeft hij pech. Hij vertelt: "Meestal kom ik rond zes uur aan bij de parkeerplaats aan de Structuurbaan. De meeste bedrijven zijn dan klaar en hebben hun wagens er neergezet. Voor mijn vrachtwagen is dan geen plek meer." Vandaag heeft Molnar geluk. "Het laatste plekje", roept hij enthousiast naar enkele collega-chauffeurs uit Nieuwegein.

Groenteboer Imre Molnar kan zijn vrachtwagen vaak niet kwijt


GRATIS STALLING
Het parkeerprobleem is op de Structuurbaan het gesprek van de dag. Het grootste probleem zijn volgens de chauffeurs een paar transportbedrijven in de buurt die het openbare parkeerterrein gebruiken als gratis stalling. "Sommige bedrijven zetten hier tientallen wagens neer, waardoor het vaak helemaal vol is", zeggen ze. Ook vandaag staan er meerdere wagens met hetzelfde logo.

Officieel is dat niet verboden. "Elke vrachtwagen mag hier nu eenmaal geparkeerd worden", legt de Nieuwegeinse wethouder John van Engelen uit. "Juridisch gezien kunnen we niet zeggen dat hier alleen Nieuwegeinse vrachtwagenchauffeurs mogen parkeren. We hebben daarom met de bedrijven gesproken en gezegd dat dit wat ons betreft niet de bedoeling is."

BOETES
Het invoeren van vergunningen is een optie, maar daar wil de wethouder vooralsnog niet aan beginnen. Hij ziet meer in het 'opschonen' van het parkeerterrein. "Er staan hier busjes, campers en caravans. Die horen hier niet." Volgens een onlangs ingevoerde regel krijgen dit soort voertuigen voortaan na drie dagen parkeren een boete. "En we gaan handhaven", belooft de wethouder.

Eerst zien dan geloven, aldus de chauffeurs. Voorlopig is er nog regelmatig geen plek op de Structuurbaan ťn op het terrein aan de Montageweg. De chauffeurs hebben allemaal al eens geprobeerd elders in Nieuwegein te parkeren, bijvoorbeeld op de parkeerplaats van de McDonald's. "Maar dan vind je de volgende dag een bekeuring op je ruit. Dat doen we dus niet meer."

SLAPEN IN CABINE
De enige andere optie is dan ook doorrijden naar een truckstop of naar de klant waar je moet leveren en overnachten in de cabine. "En daar heb ik op mijn veertigste geen zin meer in", zegt een van de chauffeurs. "We hebben allemaal kinderen, die het fijn vinden als papa 's avonds thuiskomt."

Volgende week donderdagavond gaan de vrachtwagenchauffeurs naar de gemeenteraad in Nieuwegein om aandacht te vragen voor het parkeerprobleem.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -