RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GroenLinks niet blij dat er geen vuurwerkshow komt in Utrecht

UTRECHT - GroenLinks is erg teleurgesteld over het feit dat er dit jaar geen centrale vuurwerkshow komt in de stad. Dat liet de partij vanmiddag via mondelinge vragen weten.

GroenLinks vraagt zich af waarom de gemeente maar een beperkt aantal partijen heeft benaderd voor zo'n show. Ook wilde de partij weten of de gemeente geld beschikbaar heeft. Wethouder Verschuure liet daarop weten dat er inderdaad geld zit in het evenementenfonds, maar dat de benodigd half miljoen euro daar niet inzit.

Eerder maakte wethouder Verschuure bekend dat er dit jaar geen centrale vuurwerkshow komt. De benaderde ondernemers zien er geen brood in. Een raadsmeerderheid had het college via een motie gevraagd om actief mee te werken aan een centrale vuurwerkshow. Het evenement zou de overlast en de negatieve gevolgen voor het milieu moeten terugdringen.

Een centrale vuurwerkshow kost tussen de 450.000 en 550.000 euro. De benaderde partijen stellen dat een gratis toegankelijke vuurwerkshow, waarbij bezoekers hun eigen versnapering mogen meebrengen, moeilijk kostendekkend te organiseren is. Ook stellen ze dat vuurwerk moeilijk te rijmen is met de Utrechtse doelstelling om gezond stedelijk leven en schone lucht te bevorderen. Dit beperkt volgens hen ook de sponsormogelijkheden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -