RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Woerdense' wethouder wil niet in Almere wonen en dient ontslag in

WOERDEN - Loes Ypma heeft haar ontslag ingediend als wethouder in Almere. Ze woont in Woerden en wil niet naar de Flevolandse stad verhuizen. Ze beŽindigt per direct haar politieke dienstverband in Almere 'met pijn in het hart'.

Ypma (39) is sinds 2018 wethouder in Almere. Ze is onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille woning. Juist daarom waren veel Almeerders kritisch dat de PvdA-politica zelf een huis in Woerden prefereerde.

"Ik vind het steeds lastiger uit te leggen waarom ik niet zelf in Almere kom wonen als ik het zo'n prachtige woonstad vind", zegt Ypma in een reactie. "Ik heb overwogen een woning te huren in Almere, maar ik wil dat niet voor de bŁhne doen terwijl ik er in werkelijkheid niet veel zal zijn."

"Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat mede door de reistijd in toenemende mate beslag is gelegd op mijn energie, gezondheid en de tijd met mijn gezin. Mijn accu is op dit moment leeg."

Ypma zat tussen 2012 en 2017 in de Tweede Kamer namens de PvdA. Daarvoor was ze wethouder en raadslid in haar woonplaats Woerden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -