RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Maliebaan krijgen (deels) hun zin: onderzoek naar 'auto te gast'

UTRECHT - Het alternatieve plan dat buren van de Maliebaan hebben gemaakt voor de toekomst van hun straat, wordt onderzocht door een externe verkeerskundige. Dat heeft wethouder Lot van Hooijdonk vanavond toegezegd tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

De gemeente wil de straat in Utrecht-Oost autoluw maken. Het midden van de straat wordt dan een groene promenade voor fietsers en wandelaars.

Maar de buurt vreest dan voor een verkeersinfarct en diende een petitie met een alternatief plan in. De initiatiefnemers willen een middenbaan zoals de Maliesingel nu is: een fietsstraat met de auto te gast.

ANDERE PLANNEN
In de plannenmakerij wordt ook gesproken over het verlagen van de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur en het wel of niet plaatsen van verkeerslichten. De kruising van de Maliebaan met de Nachtegaalstraat/Burgemeester Reigerstraat maakt onderdeel uit van een van de drukste fietsroutes van Nederland. Dagelijks fietsen tienduizenden mensen op de route tussen het centrum van Utrecht en de Uithof.

Veel raadsleden zijn blij dat Van Hooijdonk geen overhaaste beslissing neemt over de Maliebaan. Ze vinden dat er geen reden is voor haast. Zeker nu buren hun zorgen uitten, pleiten de lokale politici voor meer onderzoek naar de beste verkeersbeslissing.

PvdA-raadslid Bülent Isik is blij met de geste van Van Hooijdonk:


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -