RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Forse afname winkelend publiek in centrum Utrecht

UTRECHT - De winkelstraten in de grote steden trekken steeds minder publiek. Tot voor kort hadden vooral winkels in de middelgrote en kleinere plaatsen het moeilijk, maar uit onderzoek blijkt dat nu ook de drukte in de winkelstraten van Utrecht, Amsterdam en Rotterdam afneemt, meldt de NOS vanochtend.

De cijfers komen van Bureau RMC, dat al jaren met behulp van druktesensoren het aantal passanten telt in de belangrijkste winkelstraten van ons land. Op de Steenweg in Utrecht en de Kalverstraat in Amsterdam is dit jaar in vergelijking met 2018 sprake van een daling van 10 procent.

MARKETING
"De trend is niet onomkeerbaar, maar we moeten wel in actie komen", zegt Arjan Kleuver van Centrum Management Utrecht. Hij verklaart de terugloop doordat er steeds meer internetaankopen worden gedaan, maar hij vindt ook dat Utrecht zich onvoldoende in de markt zet.

"We hebben de actie 'Zin in Utrecht' en daar merken we ook wel respons op, maar er moet veel meer een samenwerking komen met Utrecht Marketing, Centrummanagement Utrecht en met grote partijen in de stad op het gebied van cultuur en retail." Daarbij moet de stad zich vooral richten op dagjesmensen. Kleuver zegt dat er al gesprekken gevoerd worden.

ROTTERDAM
In Rotterdam (op de Lijnbaan) werd een teruggang gemeten van bijna 8 procent. In Den Haag is een andere trend te zien en is het aantal bezoekers aan een drukke winkelstraat juist iets toegenomen. Mogelijk heeft dat met de vernieuwing van de Passage te maken.

Uit de cijfers blijkt ook dat de middelgrote en kleinere steden het weer wat beter doen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -