RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motie van afkeuring om duur Bilts zwembad

BILTHOVEN - Het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven wordt in het eerste jaar flink duurder dan verwacht. In plaats van 366.000 euro gaat het exploiteren van het zwembad in het eerste jaar 584.000 euro kosten.

Omdat wethouder Bakker volgens Biltse oppositiepartijen te laat de kostenoverschrijding aan de gemeenteraad meldde, kreeg ze een motie van afkeuring aan de broek, maar die werd niet gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad.

WETHOUDER
Volgens wethouder Madeleine Bakker is de gemeenteraad wel degelijk op tijd geďnformeerd. Het was volgens haar niet makkelijk om een goede prognose te maken voor de exploitatie van het zwembad:

"Er waren verschillende werkgroepen met allerlei verschillende activiteiten. Pas op 8 augustus 2019 was het plaatje compleet. Daarna is het naar het college gegaan en daarna gelijk naar de raad. Ik heb daarmee de raad juist en tijdig geďnformeerd. Het gaat niet alleen om tijdigheid, maar ook om juistheid."

MOTIE VAN AFKEURING
Maar die uitleg is voor de Biltse oppositie niet voldoende. PvdA-voorman Krischan Hagedoorn is niet tevreden met de antwoorden van de wethouder. "Ik wil via een WOB-verzoek de communicatie tussen wethouder en ambtenaren boven tafel krijgen. Ik wil zien wanneer precies bekend is geworden hoe groot de overschrijding zou zijn. Ze had dit onmiddellijk bij de raad moeten melden. Daarom dienen wij een motie van afkeuring in."

Maar wethouder Bakker behield de steun van de Biltse coalitiepartijen. De motie haalde het daarom niet.

ZWEMBAD
Er is al jaren gedoe over het zwembad in gemeente de Bilt. In de aanloop naar het nieuwe bad was de waterpolovereniging boos over de temperatuur van het water en waren gehandicapte zwemmers bang hun plekje te verliezen.

Zaterdag wordt het nieuwe zwembad feestelijk geopend, maar het lijkt er niet op dat dit dossier daarmee definitief is afgesloten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -