RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

William neemt na ruim 40 jaar afscheid van Woerdense brandweer

WOERDEN - Nu is hij nog postcommandant bij de brandweerpost in Woerden, maar morgen houdt William van Leeuwen er na bijna 41 jaar trouwe dienst mee op.

"Als postcommandant ben je bezig met het reilen en zeilen van de brandweerpost", vertelt Van Leeuwen over zijn werk. "Dat betekent dus dat je genoeg mensen moet zien te krijgen, dat het personeel voldoende is opgeleid en dat ze paraat staan 24 uur per dag."

KETTINGBOTSING A12

In 41 jaar heeft Van Leeuwen veel meegemaakt bij de brandweer. De meest indrukwekkende gebeurtenis was toen hij pas vier weken aan het werk was. "Het was 28 januari 1979. Ik was nog niet opgeleid, maar ik mocht mee met de brandweer", herinnert hij zich. "Op de A12 waren honderd auto's op elkaar gebotst. Ik stond erbij als 19-jarige jongen. Er waren 17 gewonden en er stonden auto's óp de vangrail. Er werd geschreeuwd. Dat is me altijd wel bijgebleven."

Een andere gebeurtenis maakte ook veel indruk. "Dat was in 1981. Ik was bij m'n schoonouders de auto aan het wassen en er kwam een jongetje van een jaar of vier vragen of hij mocht helpen. Ik gaf hem een spons en liet hem gaan. Na twee minuten hield hij het voor gezien en ging hij ervandoor. Die middag ging op de kazerne de pieper vanwege een drenkeling. M'n collega's haalde die middag dat 4-jarige jongetje uit het water."

MOOIE HERINNERINGEN

Behalve de dramatische gebeurtenissen, heeft Van Leeuwen ook veel mooie herinneringen. "Het mooie van het vak is dat je mensen probeert te helpen. Maar ook de teamgeest, het enthousiasme en de saamhorigheid is belangrijk. Zonder andere mensen doe je niks. Ik ben zelf een teamplayer en ik vind het leuk om met elkaar een klus te klaren. Dat geeft mij een heel goed gevoel."

Morgen is het afscheid van Van Leeuwen. Wat hij daarna gaat doen, weet hij nog niet. "Eerst ga ik maar een afscheid nemen. Maar ik ga niet op m'n lauweren rusten. Er zijn organisaties die plannen met me hebben, maar daar ga ik eerst over nadenken en daarna beslis ik wat ik ga doen."

De taken van William van Leeuwen worden vanaf morgen overgenomen door zijn opvolger Erik Esteie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -