Sportvelden Noordweg Zeist niet uitgebreid

© RTV Utrecht
ZEIST - De uitbreiding van sportpark Noordweg in Zeist-West gaat niet door. De grond die nodig is voor dit plan kan niet worden verworven, zegt de gemeente. De drie betrokken sportverenigingen gaan samen met de gemeente op zoek naar een alternatieve oplossing.
Binnen het zogenoemde Masterplan Buitensportaccomodaties werken clubs en de gemeente samen aan het verbeteren van de sportaccommodaties. "We hebben afgelopen jaren prachtige resultaten geboekt bij DOSC in Den Dolder en Blikkenburg in Zeist", aldus sportwethouder Sander Jansen (VVD). "Het was de wens van vele sportverenigingen om naast Blikkenburg een ander groot sportcomplex te realiseren. Van sportpark Noordweg wisten we dat het een ingewikkeld verhaal was. Het gaat om een uitbreiding over de gemeentegrenzen en in de natuur. We hebben de mogelijkheden zorgvuldig onderzocht en constateren dat uitbreiding hier niet haalbaar is."
Het stopzetten van de uitbreiding heeft gevolgen voor SV Zeist, hockeyclub honk- en softbalclub HSV Phoenix en Saestum die van het uitgebreide sportcomplex gebruik zouden gaan maken. Met de clubs wordt de komende tijd naar een oplossing gezocht. Inmiddels zijn diverse deelprojecten opgestart en zijn er volgens de gemeente bij andere sportvelden al 'mooie, concrete resultaten' zichtbaar.
Zo beschikt DOSC in Den Dolder inmiddels over nieuwe velden, duurzame verlichting en worden binnenkort nieuwe kleedkamers gerealiseerd. Ook op Blikkenburg is veel verbeterd. De grond is gesaneerd, er ligt een nieuw natuurgrasveld en er is een kunstgrasveld aangelegd waar intensiever op gesport kan worden. Voor FZO en Patria zijn de plannen voor een nieuw clubgebouw in de ontwerpfase.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.