OM: aanwijzingen dat voortvluchtige crimineel Taghi in Golfregio zit

© Opsporing Verzocht / RTV Utrecht
VIANEN - Het Openbaar Ministerie zegt dat er aanwijzingen zijn dat de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi in de Golfregio in het Midden-Oosten zit. Wat die aanwijzingen en signalen inhouden wil een woordvoerder van het OM niet zeggen. Ook is niet duidelijk of het om recente informatie gaat.
Deze zomer zeiden bronnen tegen De Telegraaf dat Taghi 'zo goed als zeker' in Dubai zit. Hij zou zich daar schuil houden voor justitie. Het OM houdt het bij 'de Golfregio' maar wil niet zeggen of het inderdaad gaat om Dubai.
OM-baas Gerrit van der Burg zei zondag in WNL Op Zondag ook dat "we niet op een dood spoor zitten, zoals in sommige media wordt beweerd. We hebben een heel vasthoudend team dat achter hem aan zit." Volgens Van der Burg heeft justitie "een lange adem".
Het OM en een team van de politie zijn al langer intensief op zoek naar de voortvluchtige crimineel uit Vianen. Hij wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Afgelopen week maakte het OM bekend dat de lijst verdenkingen tegen hem opnieuw is uitgebreid.

TIPGELD

Voor de opsporing van Ridouan Taghi is 100.000 euro tipgeld uitgeloofd. Het is de hoogste beloning die ooit is beloofd voor een gouden tip.
Na de moord op advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. uit Utrecht bijstond, werd onder meer in de Tweede Kamer gepleit voor een fors hogere beloning voor cruciale tips. Het Openbaar Ministerie zei vanmorgen in het televisieprogramma WNL op Zondag dat hoger tipgeld zeker mogelijk kan zijn, maar dat het gaat om maatwerk.
Hoe hoog zo'n bedrag zou moeten zijn, wil Gerrit van der Burg, de voorzitter van het College van procureurs-generaal, niet zeggen. Hij wil niet een concreet bedrag noemen, om te voorkomen dat er een soort "publieke jaagactie" ontstaat op bijvoorbeeld Taghi.
Daarnaast gaat het volgens Van der Burg niet alleen om geld, maar ook om bijvoorbeeld beveiligingsmaatregelen of een nieuwe identiteit voor een tipgever.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.