RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaal opent tunnel in strijd om titel 'Fietsstad 2020'

1/4
VEENENDAAL - Onder het spoor bij Veenendaal-Noord is vanochtend de nieuwe fietstunnel geopend. Wethouder Engbert Stroobosscher stond klaar om de eerste fietsers een krentenbol of gevulde koek te geven.

De ChristenUnie-politicus is enorm blij met de tunnel bij de Buursteeg/Klompersteeg. "Het wachten voor de spoorbomen leverde onveilige situaties op."

Bovendien zouden de spoorbomen steeds vaker naar beneden staan. "Het traject Utrecht - Nijmegen is onderdeel van de hoogfrequente spoorroute", zegt Stroobosscher. "Er rijden dus steeds meer treinen overheen."

TEVREDEN FIETSERS
Vooral fietsers die van Renswoude naar Veenendaal of andersom willen, hebben baat bij de nieuwe tunnel. "Ik ben er heel blij mee", zegt een passant tegen Radio M Utrecht-verslaggever Robert Jan Booij. "Het scheelt mij een stukje omfietsen. Ik kan nu binnendoor." Een andere fietser noemt de oude spoorwegovergang 'levensgevaarlijk'.

Enkele honderden meters verderop opende in april ook al een nieuwe tunnel voor auto's. Ook die is bedoeld om het verkeer rond het spoor beter door te laten stromen.

FIETSSTAD 2020
De gemeente Veenendaal hoopt dat de tunnel hen de titel 'Fietsstad 2020' oplevert. "We investeren enorm in fietsveiligheid, -comfort en snelle verbindingsroutes", zegt wethouder Stroobosscher. "Deze tunnel is daar een voorbeeld van." Vorig jaar werd Houten nog Fietsstad van het jaar en greep Veenendaal net naast de prijzen.

Robert Jan Booij spreekt de eerste fietsers die door de tunnel gaan.
Wethouder Stroobosscher legt uit waarom Veenendaal 'Fietsstad 2020' moet worden.
Opening fietstunnel Veenendaal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -