Virale dwergpapegaai weer vrij na arrestatie: "Hij beroept zich op zijn zwijgrecht"

© Instagram Politie Utrecht Centrum (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - De vogel die vorige week werd gearresteerd in Utrecht is 'viral' gegaan. De dwergpapegaai is een internationale hit op sociale media.
Voor wie het verhaal nog niet kent: de politie zette het vogeltje donderdag letterlijk op water en brood nadat zijn baasje was opgepakt voor winkeldiefstal. De verdachte had het dier op zijn schouder toen agenten hem arresteerden. Een kooi was even niet voorhanden en daarom moest ook de vogel de cel in. Daar kreeg hij een witte boterham en wat water, schreef de politie op Instagram. RTV Utrecht plaatste een foto van de onfortuinlijke dwergpapegaai, uiteraard met een balkje voor de kraalogen.

VRIJGELATEN

De aangehouden eigenaar is dezelfde dag nog heengezonden en nam toen ook de vogel weer mee op zijn schouder. "De dwergpapegaai beroept zich verder op zijn zwijgrecht", grapt een woordvoerder van de politie.
Vandaag zorgt het veelgelezen bericht ineens opnieuw voor rokende servers op de redactie. Emma uit Schotland blijkt het artikel te hebben opgepikt. Ze twittert veel over dieren.
De tweet van Emma leidt tot een duizelingwekkend aantal likes en retweets. En natuurlijk een stroom aan grappen aan grollen...
Iemand biedt zich aan als advocaat.
Hoewel dat wel een dure grap wordt...
Vrijlaten op borgtocht?
En dan de vraag: is dit nou typisch Nederlands?
Het RTV Utrecht-artikel is door Google Translate gehaald en dat zorgt voor soms voor verwarring. Vooral het woord 'beast' leidt tot discussie.
Vermoedelijk las Emma het bericht via @peggoins, die bijna 33.000 volgers heeft. Hij gebruikt de gebalkte vogel inmiddels als zijn profielfoto.
In een van de reacties laat Emma weten dat ze inmiddels Nederlands studeert zodat ze de vogel eventueel kan bijstaan in de rechtszaal. Maar dat zal waarschijnlijk niet nodig zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.