RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

D66 maant provincie tot haast met stikstofmaatregelen

PROVINCIE UTRECHT - D66 wil dat het Utrechtse provinciebestuur snel aan de slag gaat met stikstofmaatregelen. Volgens de partij is het belang groot om snel te handelen. "We moeten niet afwachten, maar actief aan de slag."

Daarom heeft de partij vandaag tien vragen ingediend bij Gedeputeerde Staten. Die gaan over de concrete gevolgen van het rapport van de commissie-Remkes. In dat rapport staan aanbevelingen naar aanleiding van het nieuws dat veel bouwvergunningen onwettig zijn als gevolg van stikstof-uitstoot.

Het is duidelijk dat het eigenlijk nog erger is dan iedereen dacht."
Marianne de Widt (D66)

D66-Statenlid Marianne de Widt wil zo snel mogelijk weten wat Utrecht kan doen om de stikstof-problemen zo snel mogelijk te beteugelen. "Met de uitspraken van de Raad van State is duidelijk geworden dat het eigenlijk nog erger is dan iedereen dacht", zegt ze tegen RTV Utrecht. "We komen er alleen maar uit als alle partijen iets doen, dus ook de provincie."

MINDER HARD RIJDEN
Een van de maatregelen waarover wordt gesproken is het verlagen van de maximumsnelheid voor auto's. De Widt wil graag weten of het zou helpen om op provinciale wegen niet langer 80 maar 60 te gaan rijden.

Voorlopig is ze nog geen uitgesproken voor- of tegenstander van de snelheidsverlaging. Eerst wil ze weten hoeveel stikstof-uitstoot het bespaart. "Want je moet ook enorm veel kosten maken om die snelheid te verlagen. En wie gaat het handhaven?"

"Ook wil ik graag weten van de provincie: maakt het uit waar die weg precies ligt? Bijvoorbeeld in de buurt van een Natura2000-gebied."

De Widt denkt dat de provincie ook zonder haar schriftelijke vragen snel aan de slag zal gaan met de stikstof-problematiek. "Dat hoop ik in ieder geval van harte, want dan is het heel makkelijk ze te beantwoorden." Verder benadrukt ze dat er naast de snelheidsverlaging nog veel andere stikstofbesparende miliemaatregelen kunnen zijn, die kansen bieden voor het bedrijfsleven.

D66 heeft in de Provinciale Staten vijf zetels, en is daarmee na GroenLinks, VVD, FvD en CDA de vijfde partij van de provincie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -