RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eikenprocessierups kost Utrecht twee ton

UTRECHT - De gemeente Utrecht denkt dat de kosten van de bestrijding van de eikenprocessierups dit jaar oplopen tot 200.000 euro. De gemeente vergrootte het budget van 90.000 euro naar 120.000 euro, maar dat bleek dus niet genoeg.

De hogere kosten komen onder andere door het feit dat de gemeente dit jaar het aantal preventief behandelde bomen verdubbelde. Dat was echter begroot. Ook was een stijging in het aantal meldingen voorzien: het Kenniscentrum Eikenprocessierups voorspelde tenslotte al dat de "plaagdruk" drie keer zo groot zou zijn als in 2018.

Maar "ondanks de geďntensiveerde aanpak hebben we dit jaar toch een grotere overlast gehad", schrijft de gemeente in een reactie. Vooral in juni waren er ongekend veel meldingen in de gemeente. Waar er in 2018 144 meldingen binnen kwamen, waren dat er in dezelfde maand een jaar later 757.

De gemeente gaat aan het einde van het jaar de aanpak evalueren. Mogelijk dat er dan ook andere maatregelen worden besproken voor volgend jaar, want ook dan voorspelt het RIVM overlast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -