Parkeerboete-verzamelaars opgelet: wielklem ingevoerd in Utrecht

© ANP
UTRECHT - Hardleerse verkeersdeelnemers met meerdere openstaande parkeerboetes in Utrecht kunnen vanaf vandaag een wielklem krijgen. Zo'n 10 jaar geleden deden veel gemeentes de methode in de ban, maar dit jaar maakt de beruchte gele klauw een comeback.
"Wij vonden dat de wielklem hét middel was om deze openstaande heffingen te innen", vertelt Stefanos Manetas, beleidsadviseur Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Utrecht. "Er staat niet heel veel aan boetes open. Maar de ernstigste recidivisten, met meer dan drie openstaande naheffingen, zijn samen verantwoordelijk voor een bedrag van tussen de 25.000 en 30.000 euro."
Utrechters die fout parkeren of net de parkeermeter hebben laten verlopen hoeven zich niet gelijk zorgen te maken. "Het gaat echt om de doelgroep van ernstige recidivisten die hun boetes niet betalen. Iedereen kan natuurlijk wel tegen een boete aanlopen, maar zolang je betaalt heb je verder nergens last van."
Manetas schat dat de wielklem zo'n twee à drie keer in de week ingezet gaat worden. Mensen met een wielklem op hun auto hebben 24 uur om hun openstaande boetes te betalen, inclusief de 150 euro voor het plaatsen van de klem. Als die deadline niet wordt gehaald, wordt de auto weggesleept.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.