Celstraf voor afpersen prostituee-bezoeker in Soest

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
SOEST - Een bordeelhouder en een prostituee zijn veroordeeld voor het afpersen van een klant op een vakantiepark in Soest. Zij zijn veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan drie voorwaardelijk. Een derde verdachte is vrijgesproken.
De rechtbank woog in het oordeel mee dat het slachtoffer zich als bezoeker van een prostituee in een kwetsbare positie bevond. Daar hebben de bordeelhouder en prostituee misbruik van gemaakt. Zo zijn er gedwongen foto's van het geslachtsdeel van het slachtoffer gemaakt en is er gezegd: "Je denkt toch niet dat je zomaar weg kan, je bent een vieze hoerenloper, we hebben cameratoezicht, we hebben je kenteken en daarmee weten we ook je werkgever, je staat op de foto. Je komt hier niet weg."
Er werden overigens nog meer foto's van klanten gevonden. De transseksuele bordeelhouder verklaarde daarover: "Zo'n 50 procent van de klanten zijn ter goeder trouw, de andere helft niet. Zo'n foto is mijn enige houvast." Die foto's werden niet verwijderd. "Dan kan ik zeggen dat ze zich een beetje rustig moeten houden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.