Studenten Utrechtse Popacademie winnen Muzikale Snelkookpan

© Jorn Baars
UTRECHT - "Ik weet niet hoe het zit met de andere kandidaten. Die zijn wel wat ouder en meer ervaren, maar anders zouden we hier ook niet voor worden gevraagd, dus er is altijd kans om te winnen", zegt de jonge muzikant Benjamin Tuin. En winnen, dat deed hij gisteren samen met twee andere studenten van de Nederlandse Popacademie in Utrecht.
Benjamin, Yossef en Jahlynn deden mee aan de Muzikale Snelkookpan van Buma NL. Een wedstrijd voor muziektalenten, waarbij ze in vijf uur tijd een nummer moeten schrijven.

GEBRAND

Dit is extra bijzonder omdat de studenten elkaar pas sinds kort kennen. Ze zijn speciaal voor deze strijd bij elkaar gezet. De studenten waren erop gebrand om de lat voor het creëren van een hitsong heel hoog te leggen. Dat is helemaal gelukt en heeft ze 3000 euro opgeleverd.

TALENTONTWIKKELING

De wedstrijd werd georganiseerd door Buma NL, kennis- en netwerkplatform voor de Nederlandse muziekprofessional. Het vond plaats in TivoliVredenburg en werd voor de tiende keer gehouden. Deze editie stond in het teken van talentontwikkeling.
Utrechtse studenten componeren in paar uur tijd een hit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.