Instellingen

Spits weer behoorlijk druk: veel tractoren op A12

De ruim 20.000 tractoren leidden vanochtend tot grote files op de snelwegen.
De ruim 20.000 tractoren leidden vanochtend tot grote files op de snelwegen. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Na een historisch drukke ochtendspits was het vanavond ook dringen geblazen in de avondspits. Dat kwam niet alleen door de protesterende boeren die weer vertrokken uit Den Haag; ook het slechte weer en enkele ongelukken droegen bij aan de drukte.
Rond 15.00 uur vertrokken de eerste boeren uit Den Haag. Er waren zo'n 2200 agrariërs met een tractor naar de stad gekomen. Ook tijdens de terugreis leidde dat tot opstoppingen. Vooral op de A12 was het druk.
Niet alleen op het Zuid-Hollandse gedeelte, ook rond Woerden, Utrecht en nog verder naar het oosten waren flinke opstoppingen. Tussen de afslagen Houten-Oost en Maarsbergen stond de langste file. Tussen Maarn en Veenendaal-West stond het ook lang stil.
Bovendien vloog op dezelfde snelweg rond 16.00 uur een bestelbusje in brand bij de afslag Harmelen. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer kon niet voorkomen dat het busje volledig in vlammen opging. De afrit was tijdelijk afgesloten voor verkeer.
Op de afslag Harmelen van de A12 vloog een auto in brand.
Op de afslag Harmelen van de A12 vloog een auto in brand. © Menno Bausch
Niet alleen op de A12, ook op de A1 was het druk. Rond Amersfoort waren zeker aan het begin van de avondspits lange files als gevolg van een ongeluk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.