Utrechtse Homan pakt goud op Paralympics

PEKING - Rolstoeltennisster Korie Homan heeft maandag samen met Sharon Walraven het dubbelspeltoernooi gewonnen op de Paralympische Spelen in Peking.
De Utrechtse spoelde met haar eerste gouden medaille de nare smaak weg van de verloren finale in het enkelspel.
Haar rivale Esther Vergeer uit Woerden kroonde zich zondag tot koningin van de Paralympische Spelen door voor de derde keer op rij kampioene te worden in het enkelspel. Homan ging in een spannende driesetter onderuit, maar nam maandag revanche door in de finale van het dubbelspel Vergeer en haar partner Jiske Griffioen (eveneens uit Woerden) een zeldzame nederlaag te bezorgen.
"Zilver is mooi hoor, maar ik baalde wel. Ik had de wedstrijd tegen Esther kunnen winnen. Deze gouden medaille neemt de teleurstelling weg. Het was wel moeilijk om me op te laden, maar eennmaal op de baan was ik erbij en de verloren finale alweer vergeten. Nee, ik richtte me niet extra op Esther, ik was puur met het tennis bezig."
Homan wacht maandag een huldiging in het Holland Heineken House. "Daar zie ik naar uit, maar nog veel meer om naar huis te gaan. Ik kan niet wachten om de medailles aan mijn moeder te laten zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.