Kort nieuws: Scooterrijder schuift onder politieauto

REGIO - * Een scooterrijder die een stopteken negeerde is tijdens de achtervolging onderuit gegaan. De man werd in Veenendaal op de hielen gezeten door een motoragent toen hij de macht over het stuur verloor en onder een stilstaande politie-auto schoof. De man is aangehouden.
* De opening van het Utrechts Uitburo is verstoord door een zwerver.Hij liet ruim voor de opening 200 gasballonnen op.Wethouders Spit en Van Eijk de eer om de overbleven ballonnen los te laten.Het Uitburo moet het Utrechts cultuurplatform vormen.
* Bij het NS-station van Houten zijn waarschijnlijk pinpassen gekopieerd.Bij de pasinvoer van de kaartautomaat werd door de politie een zogeheten skimapparaat ontdekt. Mogelijk zijn daarmee pinpassen en codes van klanten vastgelegd om de bijbehorende rekening te plunderen. Slachtoffers en getuigen worden opgeroepen zich te melden.
* De politie heeft een man aangehouden omdat hij afgelopen nacht dronken over de A2 bij Utrecht reed. De 33-jarige man uit Litouwen werd aan de kant gezet en moest de boete van 1000 euro direct betalen.
* CDA-Tweede Kamerlid Mirjam Sterk uit Houten wil de Prinsjesdaghoedjes van haar en haar collega's gaan veilen voor een goed doel. Dat zei ze vanmorgen in het programma Utrecht is Wakker. Volgens Sterk worden veel hoeden alleen gekocht voor Prinsjesdag en blijven ze vervolgens in een doos op zolder.
* Staatssecretaris Van Bijsterveldt van OCW zal vanmiddag een opvallende entree maken bij Prinsjesdag. Ze is gekleed door studenten van het regionaal opleidingscentrum Rijn IJssel in Utrecht. Bijzonder aan het ontwerp is dat jurk, jasje en hoed gemaakt zijn van tweedehands stoffen.
* Er komt een nieuw album uit van de overleden zanger Benny Neyman. Het gaat om nooit eerder verschenen materiaal, wat door de partner van Neyman is verzameld. Het album moet volgend jaar februari verschijnen, een jaar na het overlijden van de zanger uit Soesterberg. Deze maand presenteert platenmaatschappij CNR nog een verzamelbox met de Benny Neyman Top 100.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.