RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

21 krakers uit panden Burgemeester Reigerstraat gehaald

1/4
UTRECHT - Een groep aangrenzende panden op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht is gisteravond gekraakt. Bij de ontruimingsactie zijn 21 mensen gearresteerd. Rond middernacht zijn alle krakers uit de panden gehaald.

De panden zijn op last van de officier van justitie ontruimd. De krakers hebben de nacht in een cel doorgebracht, en worden later vandaag door de recherche verhoord.

 Panden gekraakt op de Reigerstraat Panden gekraakt op de Reigerstraat | Foto: 112media

Zes arrestanten werden betrapt toen ze bezig waren binnen te komen. De overige verdachten zijn tijdens de ontruiming gearresteerd. Gespecialiseerde agenten helpen bij de ontruiming en ook de brandweer is aanwezig. De panden staan al vijf jaar leeg.

De Burgemeester Reigerstraat is wegens de actie tijdelijk afgesloten. Ook de bussen konden er niet door.

 Panden gekraakt op de Reigerstraat Panden gekraakt op de Reigerstraat | Foto: Ingezonden

Vanaf het dak zouden krakers gegooid hebben met waterballonnen en stenen. Hierop heeft de officier van justitie besloten dat het pand moest worden ontruimd.

OMSTREDEN PLANNEN HUISEIGENAAR

Dezelfde panden zijn recent eerder gekraakt. De eigenaar wil er een appartementencomplex van maken, maar de gemeente staat daarbij op de rem, onder meer omdat er natuur voor zou moeten wijken. De plannen kunnen ook op hevig verzet in de buurt rekenen.

De leegstand is de Wijkraad Oost ''een doorn in het oog''. Bij de vorige actie sprak de Wijkraad dan ook de hoop uit dat kraakacties de impasse rond de panden in een stroomversnelling zou brengen. De eigenaar, vastgoedbeheerder Marcel Paping, wilde niet op de kraakactie van dinsdag reageren.

 Panden gekraakt op de Reigerstraat Panden gekraakt op de Reigerstraat | Foto: Ingezonden

Foto's op Twitter die van de kraakgroep zouden zijn, suggereren dat maandag al mensen binnen waren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht