RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Brand bij ijssalon in Veenendaal vermoedelijk aangestoken


VEENENDAAL - Bij ijssalon Puur Tamminga aan de Kerkewijk is in de nacht van dinsdag op woensdag brand geweest. De politie gaat uit van brandstichting, schrijft de Veenendaalse Krant. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan.

Rond 03.15 uur werd er een inbraak gemeld gevolgd door een brandmelding. Agenten wisten het vuur met een schuimblusser uit te krijgen. Op de grond voor het pand lag een stoeptegel en ook was er een intense benzinegeur te ruiken.

Brandweerlieden hebben vervolgens het pand gecontroleerd. In verband met het sporenonderzoek werd het pand voorzichtig betreden en werd aan de Patrimoniumlaan zijde een raam verwijderd om het pand te ventileren.

TAMMINGA
Met deze brandstichting wordt opnieuw de familie Tamminga getroffen. De eigenaar van Puur Tamminga is de broer van Sytse Tamminga, de eigenaar van café Dak van de Markt. Dat cafe was de afgelopen tijd verschillende keren doelwit.

Afgelopen maand werd er een handgranaat bij het café gevonden nadat eerder al brand was gesticht. Vorig jaar is het café twee maal beschoten. En vorige week werd er een busje met lachgas in brand gestoken, die bus behoorde toe aan het lachgasbedrijf van Sytse Tamminga.

REACTIE BURGEMEESTER
Burgemeester Gert-Jan Kats laat op Twitter weten dat hij inmiddels contact heeft gehad met de getroffen ijssalonhouder. De burgemeester zegt vanmiddag contact te hebben gehad met het Openbaar Ministerie en de politie, waarbij 'maximale inzet' is toegezegd voor het onderzoek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -