Tweede kroongetuige beschuldigt Taghi ook van moord

Taghi wordt beschuldigd van de moord op Farid Souhali.
Taghi wordt beschuldigd van de moord op Farid Souhali. © Omroep West / Politie
VIANEN/HOUTEN - Opnieuw heeft een kroongetuige belastende verklaringen afgelegd over Ridouan Taghi uit Vianen, de meest gezochte verdachte van het land. Het gaat om Tony de G., die een cruciale rol speelt in een strafrechtelijk onderzoek naar motorclub Caloh Wagoh.
Dat bevestigen bronnen aan NRC. Eerder werd bekend dat kroongetuige Nabil B. belastend heeft verklaard over Taghi.
Volgens de tweede kroongetuige heeft Caloh Wagoh-voorman Delano R. moordopdrachten uitgevoerd voor Taghi. Het gaat om de moord op een cocaïnehandelaar Farid Souhali uit Houten, in het voorjaar van 2017 in Den Haag.

ZITTING

Vrijdag is er weer een tussenzitting in het steeds groter wordende onderzoek naar de criminele activiteiten van de motorbende Caloh Wagoh. Het aantal verdachten is na nieuwe arrestaties vorige maand inmiddels uitgebreid tot twaalf. Onder hen is ook kroongetuige Tony de G.
Leden van de Outlaw Motorcycle Gang worden verdacht van verschillende liquidaties, waaronder die van Souhali (april 2017) in Den Haag, Jaïr Wessels (juli 2017) in Breukelen en Zeki Yumusak (juli 2017) in Rotterdam. Daar komt nog een oude moordpoging op de Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien bij, die dit jaar alsnog door onbekenden werd doodgeschoten. Ook een aanslag op de villa van drugscrimineel Mohamed H. in Doorn (juni 2017) wordt een aantal leden ten laste gelegd.
De kans is groot dat er in de loop van het onderzoek nog meer moorden en moordpogingen aan de groep ten laste worden gelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.