RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voorlopige stop op verkoop sociale huurwoningen in delen van Utrecht

1/2
UTRECHT - De directie van Mitros heeft besloten om voorlopig te stoppen met het verkopen van sociale huurwoningen in verschillende delen van Utrecht. Dat komt omdat er geen vooruitzicht is op nieuwbouwlocaties.

In Utrecht is al jaren een groot tekort aan sociale huurwoningen. Sommigen staan jaren op de wachtlijst voor ze een betaalbare woning krijgen. Toch worden nog altijd sociale huurwoningen verkocht door woningcorporaties.

KWAAD
Daar maakt Jos Schuurman zich, samen met zijn buurtgenoten, kwaad om. Hij woont sinds de jaren tachtig in de Zonstraat in de wijk Oudwijk. Daar worden geregeld sociale huurwoningen verkocht, zegt hij. "Als er een huurder weggaat of overlijdt, dan wordt het huis verkocht."

Dat is volgen Schuurman helemaal niet nodig. "Mitros zegt dat ze huizen verkopen om er meer sociale huurwoningen voor terug te kunnen plaatsen. Maar Mitros is rijk en heeft dat geld helemaal niet nodig om nieuwe woningen te realiseren."

STOPPEN
De buurtbewoners van Schuurman zijn er ook klaar mee. Ze startten een petitie die door de hele buurt is ondertekend. De petitie is vandaag aangeboden aan Mitros-bestuurder Bastiaan Staffhorst. Hij zei daarop voorlopig met de verkoop te stoppen.

Staffhorst: "Normaal kunnen we door de verkoop van n woning, twee nieuwe woningen realiseren. Maar in bepaalde delen in Utrecht is nu geen vooruitzicht op nieuwbouwlocaties. Daarom zeggen we dat we voorlopig even stoppen met de verkoop."

Ook wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) was bij de overhandiging aanwezig. Hij ziet de verkoop van sociale huurwoningen ook graag op een laag pitje in de wijken Binnenstad, Oost, West en Noord-Oost. Diepeveen: "Het streven van de gemeente en de gemeenteraad bij de woonvisie is heel duidelijk: dat we in deze vier wijken eerst hard moeten werken aan meer sociale huurwoningen."

OP DE SCHOP
Eerder dit jaar werd in de Woonvisie bekend gemaakt dat de gemeente Utrecht hardere afspraken wilde maken met woningcorporaties, projectontwikkelaars, werkgevers en nog meer partijen om het tekort aan betaalbare woningen tegen te gaan. Daarnaast wil de gemeente de samenstelling van de Utrechtse wijken op de schop. In de ene wijk moeten sociale huurwoningen plaatsmaken voor huurwoningen in het middensegment, in andere wijken moeten er juist meer goedkope woningen bijkomen. De gesprekken tussen de gemeente en Mitros gaan nu verder, zodat ook in andere wijken de verkoop van sociale huurwoningen stopt.

Stop op verkoop sociale huurwoningen in Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -