RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Provincie: chroom-6 in trams niet gevaarlijk bij onderhoud

UTRECHT - Bij regulier onderhoudswerk aan Utrechtse trams komt geen chroom-6 in de lucht. Dat blijkt uit metingen door onderzoeksbureau SGS. In september werd ontdekt dat de mogelijk gevaarlijke stof in verf op de trams zit verwerkt.

Onderhoudsbedrijf Stadler legde het onderhoud aan de trams uit voorzorg stil, omdat de stof mogelijk in de lucht kan komen als een oppervlak wordt geschuurd, gestraald of gelast. Volgens de provincie Utrecht blijkt uit het onderzoek van SGS dat de medewerkers geen risico lopen bij regulier onderhoud.

De provincie en Stadler willen in de toekomst geen werkzaamheden aan de tramstellen uitvoeren waarbij de deeltjes kunnen vrijkomen. Preventief onderhoud wordt nog wel wordt uitgevoerd, maar schuren, slijpen en lassen aan de tramstellen is niet meer aan de orde, licht de provincie toe. De voertuigen worden medio volgend jaar vervangen.

De stof is aangetroffen op de oudere sneltrams die door Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein rijden. Chroom-6 kan kanker veroorzaken als het wordt ingeademd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht