Mogelijk lachgasverbod in vijf delen van Utrecht

UTRECHT - Het College van B&W in Utrecht wil vijf gebieden aanwijzen waar het bezit van lachgas wordt verboden. Het gaat om over de stad verspreide gebieden waar structureel overlast is van lachgasgebruikers.
De selectie is gemaakt op basis van een rondvraag bij wijkwerkers en toezichthouders, meldingen bij de gemeente en een inventarisatie van gevonden ampullen. Er is speciale aandacht voor parken en parkeerplaatsen. Uit de inventarisatie kwamen 153 locaties.
In deze locaties zijn vijf grotere gebieden aan te wijzen waar het College een verbod in wil stellen: Lombok-oost, Wesley Sneijderpark, Kanaleneiland-noord, Overvecht Zuid en de Zambesidreefbuurt. In deze gebieden wordt de handhaving uitgebreid. Het gebruik van lachgas op festival- en evenementlocaties wordt in dit voorstel ook verboden.
De helft van de meldingen die over de gebieden binnenkwamen bij de gemeente ging over zwerfafval; de rest over overlast van jeugd, drugsoverlast en geluidsoverlast. Het College houdt er rekening mee dat de problematiek zich mogelijk verplaatst naar de randen van deze gebieden.
In het plan van het College wordt voorgesteld om na een jaar het resultaat van het verbod te evalueren. Hierbij wordt dan gekeken of een dergelijk verbod in andere gebieden ook nuttig kan zijn.
Hieronder zijn de gebieden aangegeven:
Gebied 1: Lombok-oost plus aangrenzend gebied, tot aan JP Coenstraat
Gebied 1: Lombok-oost plus aangrenzend gebied, tot aan JP Coenstraat © Gemeente Utrecht
Gebied 2: Wesley Sneijderpark, Thorbeckelaan
Gebied 2: Wesley Sneijderpark, Thorbeckelaan © Gemeente Utrecht
Gebied 3: Kanaleneiland-noord
Gebied 3: Kanaleneiland-noord © Gemeente Utrecht
Gebied 4: Overvecht Zuid
Gebied 4: Overvecht Zuid © Gemeente Utrecht
Gebied 5: Overvecht Zambesidreefbuurt en omgeving
Gebied 5: Overvecht Zambesidreefbuurt en omgeving © Gemeente Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.