RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Mogelijk lachgasverbod in vijf delen van Utrecht


UTRECHT - Het College van B&W in Utrecht wil vijf gebieden aanwijzen waar het bezit van lachgas wordt verboden. Het gaat om over de stad verspreide gebieden waar structureel overlast is van lachgasgebruikers.

De selectie is gemaakt op basis van een rondvraag bij wijkwerkers en toezichthouders, meldingen bij de gemeente en een inventarisatie van gevonden ampullen. Er is speciale aandacht voor parken en parkeerplaatsen. Uit de inventarisatie kwamen 153 locaties.

In deze locaties zijn vijf grotere gebieden aan te wijzen waar het College een verbod in wil stellen: Lombok-oost, Wesley Sneijderpark, Kanaleneiland-noord, Overvecht Zuid en de Zambesidreefbuurt. In deze gebieden wordt de handhaving uitgebreid. Het gebruik van lachgas op festival- en evenementlocaties wordt in dit voorstel ook verboden.

De helft van de meldingen die over de gebieden binnenkwamen bij de gemeente ging over zwerfafval; de rest over overlast van jeugd, drugsoverlast en geluidsoverlast. Het College houdt er rekening mee dat de problematiek zich mogelijk verplaatst naar de randen van deze gebieden.

In het plan van het College wordt voorgesteld om na een jaar het resultaat van het verbod te evalueren. Hierbij wordt dan gekeken of een dergelijk verbod in andere gebieden ook nuttig kan zijn.

Hieronder zijn de gebieden aangegeven:

 Gebied 1: Lombok-oost plus aangrenzend gebied, tot aan JP Coenstraat Gebied 1: Lombok-oost plus aangrenzend gebied, tot aan JP Coenstraat | Foto: Gemeente Utrecht

 Gebied 2: Wesley Sneijderpark, Thorbeckelaan Gebied 2: Wesley Sneijderpark, Thorbeckelaan | Foto: Gemeente Utrecht

 Gebied 3: Kanaleneiland-noord Gebied 3: Kanaleneiland-noord | Foto: Gemeente Utrecht

 Gebied 4: Overvecht Zuid Gebied 4: Overvecht Zuid | Foto: Gemeente Utrecht

 Gebied 5: Overvecht Zambesidreefbuurt en omgeving Gebied 5: Overvecht Zambesidreefbuurt en omgeving | Foto: Gemeente Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht