RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woningcorporaties willen af van verhuurderheffing: "Elke euro nodig voor nieuwbouw"

PROVINCIE UTRECHT - Woningcorporaties maken massaal bezwaar tegen de zogenoemde verhuurderheffing. De corporaties dragen 1,7 miljard euro aan ge´nde huren af aan de staat, maar willen liever het geld gebruiken voor volkshuisvesting, zeggen ze in een gezamenlijke oproep.

"In deze tijd van woningnood is elke euro nodig om te investeren in nieuwbouw", stelt bijvoorbeeld woningcorporatie Patrimonium uit Veenendaal. Zij steunen net als andere corporaties uit de regio de oproep.

Volgens de corporaties is de heffing in strijd met de woningwet. "Die schrijft voor dat woningcorporaties al hun middelen moeten inzetten voor onderhoud, nieuwbouw, betaalbare huren en verduurzaming van de woningen." Ze vinden het onverantwoord om in tijden van woningnood het geld niet in te zetten voor meer betaalbare woningen.

De woningcorporaties stellen dat de verhuurderheffing ooit is ingevoerd in de economische crisis om de staatskas op orde te krijgen. Maar ze vinden dat het geld nu weer bestemd moet worden voor de woningmarkt nu de regering een begrotingsoverschot heeft.

BIJBOUWEN EN ONDERHOUD
"Omdat er in onze regio zoveel woningzoekenden zijn, willen wij juist nieuwe, betaalbare woningen bijbouwen voor mensen met een kleinere portemonnee. Daarnaast is dit geld van de huurders nodig om onze woningen te onderhouden en verduurzamen. Elke euro is hard nodig", zegt Karin Verdooren van GroenWest uit Woerden.

Ook Woonspraak, de huurdersvereniging van woonstichting SSW uit Bilthoven, steunt de oproep. Voorzitter Jan Paul Berns: "We maken ons als huurders grote zorgen over de beschikbaarheid van goede en betaalbare woningen in de gemeente De Bilt. Veel mensen wonen te klein, te duur of tijdelijk. Of blijven noodgedwongen bij hun ouders wonen. Er moet echt iets gebeuren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -