RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

34-jarige man uit Oudewater omgekomen bij healingsessie in Zeeland

OUDEWATER - Een man uit Oudewater is vorige week overleden na een healingsessie in Zeeland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover Omroep Zeeland.

De man van 34 zou in het Zeeuwse dorp hebben meegedaan aan een spirituele ceremonie, een 'Warrior Retreat' genoemd. Daarbij worden in enkele dagen tijd zeven ceremonies gehouden met verschillende verdovende en hallucinogene middelen zoals de onlangs verboden stof Ayahuasca. Het is onduidelijk of het slachtoffer deze stof ook tot zich heeft genomen.

Vorige week woensdag werd de man onwel. Hij is door anderen afgeleverd bij het poliklinisch ziekenhuis in Oostburg. Vanaf daar is hij naar een ziekenhuis in Gent overgebracht, waar hij korte tijd later overleed.

VERDACHT VAN DOODSLAG
Na het overlijden van het slachtoffer zijn drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het overlijden. Omroep Zeeland meldt dat het gaat om twee mannen uit Terneuzen van 35 en 36 jaar oud. Zij hebben samen een bedrijf dat de ceremonies aanbiedt. Het OM verdenkt ze van doodslag en het bezitten en verstrekken van harddrugs.

De derde verdachte was een 37-jarige man uit Engeland. Hij was als bezoeker aanwezig, maar is inmiddels heengezonden. Alleen de 36-jarige Terneuzenaar zit nog vast. Zijn advocaat zegt dat het incident grote impact heeft op de man. "Het is een drama. De man overleed bijna in zijn armen", zei de advocaat tegen Omroep Zeeland.

Volgens de advocaat zal het nog lang duren voordat duidelijk wordt wat er nu precies gebeurd is, omdat toxicologisch onderzoek veel tijd kost.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -