Houten stopt met kerstboomverbranding

© Keistadnieuws
HOUTEN - In navolging van veel andere gemeenten in onze provincie, stopt ook Houten met de traditionele kerstboomverbrandingen. Volgens het college wijst een peiling onder inwoners uit dat een overgrote meerderheid vindt dat de verbranding het milieu te veel belast.
"We krijgen al jaren rond de jaarwisseling klachten van inwoners over het verbranden van de kerstbomen", zegt wethouder Hilde de Groot (GroenLinks). Een aantal jaar geleden hebben we inwoners gevraagd of we er wel mee door moesten gaan. Toen bleek al dat veel mensen het geen goede oplossing vinden. Om te kijken of dat gevoel nog steeds leeft, hebben we recent een nieuwe peiling gehouden. Nu waren nog meer inwoners voor het afschaffen van de bomenverbranding. Dan is het voor ons wel duidelijk."
De maatregel betekent wel dat de ophaaldienst het drukker gaat krijgen dit jaar. "Daar zijn we ons van bewust", aldus De Groot. "Maar het scheelt ook inzet van de Houtense brandweer die altijd een oogje in het zeil hield bij de brandplaatsen."
Kinderen kunnen kerstbomen aan het eind van het jaar nog wel steeds inleveren bij de milieustraat. De gemeente kijkt nog of er net als andere jaren een kleine vergoeding tegenover kan staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.