RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

't Goylaan binnenkort weer op de schop

UTRECHT - Het college van Utrecht komt binnen twee weken met nieuwe voorstellen voor een aanpassing aan de 't Goylaan. De plannen zitten in de laatste fase, antwoordt wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) op vragen van het CDA.

Die partij maakt zich zorgen over wat zij noemt gebrek aan daadkracht van de wethouder. De 't Goylaan werd in 2017 ingrijpend gewijzigd. Het was een vierbaansweg, maar het moest een tweebaans stadsboulevard worden. De kruising met de Constant Erzeijstraat had verkeerslichten, maar dergelijke lichten bij een tweebaansweg zouden tot een grote verkeerschaos zorgen.

En dus werd de kruising een voorrangsplein. Dat is een soort rotonde maar met voorrang voor het verkeer dat over de 't Goylaan rijdt. Dat ontwerp zorgt voor onduidelijkheid en veel ongelukken en bijna-ongelukken. In een peiling van de regionale omroepen naar onveilige wegen eindigde de 't Goylaan landelijk op de derde plaats.

Ondanks alle kritiek zijn volgens Van Hooijdonk heel veel mensen blij met de nieuwe 't Goylaan. Toch gaf zij eerder dit jaar aan dat er wat moet gebeuren aan de straat.

HOOGSTE PRIORITEIT
Volgens Sander van Waveren (CDA) zou de aanpak de hoogste prioriteit moeten hebben, maar hij stelt vast dat er weinig gebeurt. De wethouder heeft beloofd dat er een voorstel zou komen in het derde kwartaal van dit jaar, maar inmiddels zitten we in het vierde kwartaal. Van Waveren heeft daarom aan de wethouder gevraagd wat de stand van zaken is.

Van Hooijdonk zegt dat de plannen in principe af zijn, maar dat ze eerst nog voorgelegd zijn aan de politie. De wethouder is het met het CDA eens dat aanpak van de kruising grote prioriteit heeft, en zegt dat er hard aan een oplossing wordt gewerkt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -