Raad wil eind aan uitverkoop sociale woningen

© Mitros
UTRECHT - Acht Utrechtse partijen willen dat de verkoop van sociale huurwoningen verder wordt teruggedrongen. Met een serie mondelinge vragen aan wethouder Kees Diepeveen proberen ze hem ertoe te bewegen druk te zetten op woningcorporatie Mitros.
De wethouder antwoordde dat hij de zorgen van de partijen deelt en dat een groei van de voorraad sociale huurwoningen wenselijk is. Volgens hem wordt hard gewerkt aan het verwezenlijken van die doelstelling.
De partijen maken zich zorgen over de verkoop van huizen in de Utrechtse wijken Lombok en in de binnenstad. Woensdag zei Mitros dat de corporatie de verkoop stopt in delen van de stad. Dat gaat de partijen niet ver genoeg, zij willen dat er helemaal een einde komt aan de verkoop in wijken waar onvoldoende aanwas is van nieuwe sociale huurwoningen.
Diepeveen zegt dat hij met Mitros in gesprek is. De woningcorporatie heeft toegezegd om een aantal complexen met in totaal honderd woningen in de wijk West terug te trekken uit de verkoopportefeuille. De wethouder gaf aan blij te zijn met deze eerste stap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.