RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Natuurorganisaties: grijp stikstofcrisis aan om te investeren in boeren


PROVINCIE UTRECHT - Het kabinet moet de stikstofcrisis aangrijpen om de natuur te herstellen en een duurzame economie te bouwen. Dat schrijven veertien Nederlandse natuurbeschermingsorganisaties, waaronder enkele uit de provincie Utrecht, in een open brief. Volgens de organisaties moet hiervoor worden geïnvesteerd in boeren en natuurherstel.

Nederland heeft "de minste natuur van Europa", schrijven de organisaties, onder wie het Wereld Natuur Fonds en Vogelbescherming. "Vele diersoorten hollen in aantallen achteruit, waaronder insecten en vogels."

Volgens de brief moet het kabinet investeren in boeren, "zodat zij de omslag kunnen maken naar natuurvriendelijke kringlooplandbouw en daarbij met minder dieren een goede boterham verdienen." Er moet ook meer geld naar natuurherstel, "zodat natuurgebieden weer tegen een stootje kunnen."

Andere sectoren als vervoer, industrie en bouw moeten hieraan bijdragen. De organisaties noemen het verlagen van de maximumsnelheid en duurzaam bouwen als manieren om natuurherstel te bevorderen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -